Rinyaszentkirály - Horgásztó

Információ: 06-70/457-6502
Terület: 23 ha
Halak: csuka, ponyt, amur, kárász, keszegfélék
NAPIJEGYEK:
- 6:00- tól este 18:00-ig : 1000 Ft
- 6:00- tól másnap reggel 6:00-ig : 1800 Ft   
- Ragadozó napijegy, egész évben : 1500 Ft
- Bojlis napijegy: 3000 Ft. Éjféltől éjfélig szól, és tartalmazza a csónakhasználatot.
- November 1-től Március 1-ig váltható napijegy ára 1500 Ft.
Csónak bérlés: 1000 Ft.


Megközelítés: Belső-Somogy hangulatos dombságában Kaposvártól 50 km-re, Nagyatádtól 16 km-re a 68-as úton Barcs felé haladva majd Görgeteg községen át jutunk el a csukáiról országos hírűvé lett népszerű horgásztóhoz.


A horgásztó része a nagyatádi székhellyel működő halgazdaságnak, amelynek tavait 1919-1921 között még hadifoglyok építették. A jelenlegi tórendszer 300 hektáros 12 tóból áll, amely 2002-ben magántulajdonba került. Az új tulajdonosok sokmilliós fejlesztésbe kezdtek, hosszú távon gondolkodnak és úgy döntöttek, hogy a haltermelés és haltenyésztés mellett nyitnak a horgászat felé is.
2004-ben került átadásra a 23 hektáros rinyaszentkirályi horgásztó, amelyet a Lábodi-Rinya táplál. A tó átlagos vízmélysége 1,5 méter partról könnyen horgászható déli oldalát erdő övezi. A tó jelenlegi halállománya 130-150 mázsa ponty, 15 mázsa csuka köztük több 10 kiló fölötti példány található. A nagyatádi tógazdaság mindig híres volt csukaneveléséről ez a magyarázata annak, miért van ennyi kapitális csuka a tóban. Ugyancsak itt folytak éveken keresztül feketesügér szaporítások ennek köszönhető, hogy ez a remek sporthal egyre nagyobb mennyiségben fogható itt. Süllőből 10 mázsa körül lehet az állomány, kissé visszaszorult a csukainvázió miatt. Annál erőteljesebben fejlődik az amur, amelyből negyven mázsa van a tóban köztük számos rekordlistás példány.
A tó körül kempingezési lehetőség biztosított: sátorozás, lakókocsi parkolás.

November 01. és február 28. között csak ragadozó halra lehet napijegyet váltani. A téli horgászatra be kell jelentkezni telefonon, vagy személyesen. A téli horgászati lehetőség ideje: reggel 08:00 és délután 16:00 óra között.
A horgászatot megkezdeni csak az előírt és szükséges adminisztráció elvégzése és a horgászrend áttanulmányozása, valamint a kötelező tűzvédelmi és balesetvédelmi szabályok tudomásul vétele után lehet! Ezt mindenki aláírásával igazolja (évente legalább egy alkalommal).
A napijegy ára 2 bottal történő horgászás lehetőségét biztosítja! A tavat megközelíteni csak a rinyaszentkirályi temető felőli úton szabad. Távozni is csak itt lehet a fogási napló leadása és az elvinni szándékozott hal mérlegelése után!

Hirdetés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így havonta egyszer kiküldjük az Ön részére az új horgásztavak listáját, amelyek regisztráltak oldalunkra.

Halak, halfajok

Ismerje meg hazánk vizeiben élő halainkat. A horgászathoz elengedhetetlen a halismeret, hiszen nem elég csak azt tudnunk, milyen etetőanyagot, szereléket használjunk, hanem ismernünk kell a hal életritmusát, tartózkodási helyét, táplálkozási szokását. Tovább Halak, halfajok

Ha már megismerte a halakat, ismerje a horgászati módszereiket is, melyet itt olvashatják!

Hírlevél feliratkozás

Horgásztavak keresése

Hirdetés

Hirdetés

Tavak.hu

Üdvözöljük a megújult Tavak.hu oldalunkon!

Hamarosan több horgász cikket olvashat oldalunkon, még átfogóbb horgásztó bemutatókat készítünk, és a halak ismertetését is bővebbre fogjuk szabni. Hamarosan nyereményjátékokat is indítunk, melyben horgászbotokat, orsókat, és egyéb értékes horgász cikkeket lehet majd nyerni! Hamarosan publikáljuk Facebook oldalunkat, mely szorosan fog kapcsolódni nyereményeinkhez!

Ingyenes regisztráció

Látogatók

Oldalainkat 88 vendég böngészi