Kiskunlacháza – Zöld Tó Horgászklub

1.) A horgászat helye:
 A Zöld Tó Kft. kezelésében lévő, Kiskunlacháza külterületén, Öregálláson, – a 0526/14-es hrsz-on – található két bányató közül az I. számú (Nagy tó). A horgászhelyek kiosztása: – Csak a kijelölt (számozott) helyeken szabad horgászni, új helyek létesítése tilos. – A klubtagok a tó valamennyi horgászhelyén horgászhatnak. Gépkocsival a parkolóban, vagy az északi és keleti úton parkolhatnak. – A napijegyes horgászok a tó északi és a keleti partvonal kijelölt részén horgászhatnak, gépkocsival csak a kijelölt parkolót használhatják. – A horgászhelyeket az érkezés sorrendjében lehet elfoglalni.

 2.) A be- és kijelentkezés:
– A horgászat megkezdése előtt a klubtag horgász köteles a halőrházban található beírókönyvbe regisztrálni (név és érkezési időpont). Távozáskor a zsákmányt halfajonként (a fogási naplóval egyezően) és a távozás időpontját kell beírni. – A napijegyes horgász regisztrációját a halőr végzi el. – A zsákmányt a halőr kérésére a vízparton is és távozáskor is meg kell mutatni. A gépkocsi csomag- és utasterét a halőr kérésére átláthatóvá kell tenni.3.) A tó üzemrendje:
Nyitás: 2011 március 01. Napi nyitva tartás: 03.01-től 08.31-ig 06.00-20.00-ig. 09.01-től 09.30-ig 06.00-18.00-ig. 10.01-től 10.31-ig 07.00-17.00-ig. 11.01-től 12.31-ig 07.00-16.00-ig. Éjszakai horgászat március 01 és szeptember 30-a között minden szombat éjjel lehetséges. Feltétele, hogy a horgászhely elfoglalása a tó nyitvatartási idejében történjék meg.
3.) Fogható halfajták méret és mennyiségi korlátozása:
A tavon az alábbi méretkorlátozások vannak érvényben: Ponty 30 cm Amur 50 cm Csuka 40 cm Süllő 40 cm Harcsa 50 cm Balin 40 cm Kárász és a keszeg-félék az „egyéb” hal mennyiségi kvóta szerint. A klubtagok által elvihető halmennyiség és a díjszabás: – A 25.000.-Ft-os felnőtt (18 év feletti) klubtagsági díj 25 kg nemes hal és 50 kg egyébhal elvitelére jogosít fel. A kvóta kimerülésekor új keret váltható ! A 18 éven felüli horgász naponta 3 db, méretkorlátozással védett halat (nemes halat) vihet el, fajtánként maximum 2 db-ot. Például 2 db ponty + 1 db amur. Elvihet továbbá 5 kg egyébhalat. A harcsa csak a napi darabszám kvótát terheli, a tömegkeretbe nem számít bele ! – A 12.500.-Ft-os ifjúsági (14-18 év) klubtagsági díj 13 kg nemes hal és 25 kg egyébhal elvitelére jogosít fel. A kvóta kimerülésekor új keret váltható. Az ifjúsági horgász naponta 2 db nemes halat foghat (fajtánként 1 db-ot) és elvihet 3 kg egyébhalat. – Az 6.500.-Ft-os gyermek (14 év alatt) klubtagsági díj 8 kg nemes hal és 10 kg egyébhal elvitelére jogosít fel. A kvóta kimerülésekor új keret váltható. A gyermek horgász naponta 1 db nemes halat és 2 kg egyébhalat vihet el a tóról. A napijegyes horgászok által elvihető halmennyiség és a díjszabás: – A felnőtt napijegy 2.800.-Ft. Ezzel 2 db nemes hal és 5 kg egyéb-hal elvitelére van lehetőség. A pontyok elvihető össztömege max. 5 kg. – Az ifjúsági napijegy 1.600.-Ft. Ezzel 1 db nemes hal és 3 kg egyébhal vihető el. A ponty elvihető mérete max. 5 kg. – A gyermek napijegy 1.000.-Ft. Ezzel 1 db nemes hal és 2 kg egyéb-hal vihető el. A ponty elvihető mérete max. 5 kg. – Új napijegy megváltásával az elvihető zsákmány duplázható ! A megadott árak bruttó forintban vannak megadva és előreláthatóan 2011-re érvényesek !4.) Csónak és fürdés:
A tavon csónakból horgászni és csónakból etetni tilos. Tilos továbbá a fürdés és az úszás minden formája is.5.) Az etetés:
 Etetni csak szemestakarmánnyal illetve horgász etetőanyagokkal szabad, mással (pl. ételmaradék) nem ! Az etetést csak partról szabad végezni. Engedélyezett viszont a távirányítású etető kishajó használata.6.) A horgászkészség:
A felnőtt horgász maximum 2 bottal és azokon maximum 2-2 horoggal horgászhat. Az ifjúsági és gyermek horgász 1 bottal és legfeljebb 2 horoggal horgászhat. Az 1 négyzetméteres csalihalfogó háló használata csak a csalihal beszerzésére engedélyezett. A horgásznak a bevetett készségei mellett kell tartózkodnia, ha távozik tőlük ki kell vennie őket. A horgásznak a készségeit úgy kell bevetnie, hogy a többi helyen tartózkodó horgásztársat ne zavarja. A sportszerű pergető horgászat megengedett ! A gereblyéző horgászat minden formája tiltott és azonnali kizárást és eljárást eredményez !7.) A zsákmány kezelése:
 A kifogott és szákba tett halak cseréje szigorúan tilos ! Ezen szabály megszegőjét a tóról kiutasítjuk legyen az klubtag vagy napijegyes horgász ! Ha méreten aluli hal a horgot mélyre nyelte és az nem távolítható el, a zsinórt a hal szája előtt kell elvágni és a halat a horoggal együtt kell visszaengedni.8.) A szabálytalanságok következménye:
Azon horgászok ellen, akik megsértik a mennyiségi-, méret- illetve tilalmi korlátozásokat, a tóról (és a klubból) történő kizárás mellett halvédelmi szabálysértési eljárást is indítunk. Minden horgásznak joga és kötelessége a szabályok és a horgászrend megsértőjét figyelmeztetni, illetve a halőrt, a tógazdát vagy az ügyvezetőt értesíteni a történtekről.

9.) Tilalmi rendelkezések:
 – A vízterület intenzíven telepített horgászvíz ezért a ponty, a harcsa és a balin fajlagos tilalmi idejét nem vezetjük be. – Érvényben van viszont a süllő és a csuka fajlagos tilalmi ideje, mely azonos az Országos Horgászrenddel. (Csuka február 15-március 31-ig, süllő március 01 – április 30-ig.) – Horgászni csak a kijelölt helyeken és a tó nyitvatartási idejében szabad. – Egyes, a későbbiekben megjelölt helyeken, a téli vermelés zavartalan biztosításának érdekében helyi pergető horgászati tilalom kerülhet elrendelésre.

10.) Horgászokmányok:
Horgászni a tavon csak klubtagsági kártya illetve napijegy birtokában lehet. Szükséges továbbá érvényes Állami Horgászjegy, Horgászigazolvány, Fogási napló. Az okmányokat másra átruházni nem lehet ! Az ellenőrzést végző személynek (halőr, tógazda, tulajdonos) az okmányokat át kell adni.

11.) Tisztaság, környezetvédelem:
 – A tó területén szigorúan tilos bármiféle szemét vagy hulladék elhagyása. Ezeket a körben elhelyezett szemetesekbe kell tenni ! – A tó növényzetének rongálása, irtása tilos. – A vízszennyezést, halpusztulást (akár egy db-ot is) azonnal jelezni kell a halőrnek vagy a tógazdának. – Az erőteljes hanghatások keltése (kiabálás, rádiózás) kerülendő a kulturált pihenés érdekében.

About Tavak.hu

Ez is érdekelheti

Budapest XXII. kerület – Hárosi-öböl

Budapesten található a XXII. kerületben, egy természetvédelmi terület ölelésében! A Hárosi félszigeten ritka növények, madarak, …

Vélemény, hozzászólás?