Horgász kukoricák bemutatása – Fajtái, felhasználási lehetőségek, ízek, méretek

Szerintem nincs olyan ponythorgász, aki ne nyúlna hozzá a kukoricához. Nem is lehet elkerülni, hiszen ha megviszgáljuk a bpjlik, pelletek, etetőanyagok összetételét, nehezen találnánk olyan terméket, amelyik nem tartalmazza a kukoriának a husát, levét vagy olaját. Ezt a tökéletes alapanyagot boncolgatjuk, mit is lehet találni a boltok polcain, illetve mik a főbb tulajdonságuk, és hogyan alkalmazzuk őket. Egy korábbi cikkünkben már bevezettünk pár dolgot a milyen is a kukorica  ahorgászatban, viszont ebben az anyagunkban kifelyezetten 3 kukoricával dolgztunk. Egy doboz csemege kukoricát, és két gyártói, azaz direkt horgászcsalinak készített és ízesített kukoricát fogunk bemutatni, illetve ezekkel visszük végig a kukorica horgász ismertetését.

A csemege kukorica – olcsó, megfelelő alapanyag, konzerves kiszerelés

A konzerves kukoricát még a legkissebb horgászboltban is biztos kapni fogunk. Ez a legolcsóbb horogcsali, ami elérhető. Emberi fogyasztásra nem alkalmas, viszont a pontyok és egyéb békés halak fejedelmi horogcsalija. Kibontva egy az egyben azzal a kukoricával találjuk magunkat szembe, mint amit nyaranta mi főzünk fogyasztásra. Ipari gépekkel dolgozzák fel, és meglepően sok, jó minőségű szemet tartalmaz egy doboz kukorica konzerv.


Horgászboltokban kapható kiszerelés:
300 grammtól
400 – 500 grammig

Horgászbolti árak:
200 Forinttól
400 – 500 Forintig

Ezzel a nyers alapanyaggal viszont korlátlan lehetőségeink vannak. Ízesíthetjük, színezhetjük, száírthatjuk horogcsalinak, vagy etetőanyagba keverhetjük, akár nyer, akár száírtott formában. Ezeket vesszk sorrol sorra.

Mi van a dobozban – hasznos információk

Nem csak a kukorica! Ezt fontos kiemelni. A kukorica leve, amibe töltik, igen értékes, és gazdag összetevőket tartalmaz. Főbb összetevője a víz, viszont az eljárás során a kukoricának a leve is gazdagítja, így egy fehéres színű, ragacsos folyadék marad vissza, amikor kiszedjük a kukorica szemeket a dobozból.

Konzerv kukorica ízesítése 

Viszonylag egyszerű dolgunk lesz.  A konzerv kukorica nyers, puha, így nagyszerű hordozó nayag legyen szó plusz ízről vagy színról. A kukorica ízesítése vag yszínezése előtt döntsük el ó, milyen vízterületen fogunk vele horgászni, illetve szeretnénk-e száríatni is a kész termékből. A konzervkukoricában vannak hibás szemek, ezeket ha van időnk, nyugodtan átválkogathatjuk. Nem kell megijedni, nem nagy feladat. egy doboz kukorica „átválogatása” maximum 15 perc. Én csak a legnagyobb szemeket húzom félre egy kiskanállal, amik horogra tökéletesek. a félbevágott, vagy már szétnyomott szemeket külön kezelem. Természetesen ezeket is ízesítem, színezem, viszont ezek majd az etetőanyagba kerülnek szárítás után.

De akkor nézzük a folyamatot:

  • A konzerkukoricát felbontás után szűrjük le. A kukoricítejet tegyük félre, ezt ne ízesítsük. Ez később így nyers formájában nagyszerű adalékanyagot képez.
  • A megmaradt kukorica szemeket ha akarjuk válogassuk szét. Én két részre bontom: a teljes méretben megmaradt, sérülésmentes kukoricaszemeket és a már összenyomott, vagy a gépi gyártás során félbevágott szemeket külön kezelem. A sérülésmentes mehet majd a horogra, a sérült szemek az etetőanyagba.
  • A szétválogatott szemeket külön érdemes ízestínei, színezni. Amik sérültek, nyugodtan

 

A konzervkukoricát könnyedén ízesíthetjük, hiszen nyers formában töltik be a gyárban.

 

 

About Tavak.hu

Vélemény, hozzászólás?