Hegykő - Fertőmenti HE tavai

Jegyárak (Felnőtt/Ifjúsági):
Napijegy: 2500Ft, 1500Ft
Éves területi jegy: 30000Ft -
Napijegy váltható:
-Hegykő gazdabolt Kossuth L. u. 46.
-Horváth Ferencné Kossuth L. u.

Hegykői kavicsbánya tó
A tó területe a kezdeti 0,9 hektárról a bányászat felhagyását követően 4,9 hektárra nőtt. A tó átlagmélysége 1,5méter vannak részek ahol sekélyebb maximum 1 méter és van ahol 2,5-3 méter a vízmélység.
A tó partvonalának tagoltsága a változatos mederviszonyok lehetővé teszik a tó változatos halfaunáját. Vízterületünk egyre inkább hasonlít egy természetes vízterületre és nem egy átlagos bányatóra.
Megtalálható a sekély nádszegélyes partvonal a tökleveles és víz fölé hajló bokros terep is, mely mind jó haltartó és eredményes horgászhelyek. A tó alja változatos kavicsos homokos és enyhén iszapos mederviszonyok váltják egymást.
Halfaunáját illetően a változatosságot a tervszerű gazdálkodásnak köszönhetően mára széles skála jelzi.
Megtalálható a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztály és fajta. Jellemző halfajtái a bodorka, vörösszárnyú keszeg, küsz karika keszeg, dévérkeszeg, sügér, kárász, compó, ponty, amur, busa, angolna.
Ragadozó halaink közül a süllő, csuka és az utóbbi időben elszaporodott harcsa található.

Fertőhomoki Tőzegbánya tó
Ez a tó lényegesen kisebb mint a hegykői. Területe 1.5 hektár mely egy sekély tőzeges aljú tavat képez. Medermélysége elég csekély hisz a legmélyebb pontján is alig haladja meg az 1 métert. Partvonulata náddal szegélyezett tocsogós, süppedős laza szerkezetű. A tőzeg hatására vize nyáron sem algásodik be, hanem kristálytiszta marad. Ez sajnos a tó tápláléka szenvedi meg ily módon a halak sem fejlődnek olyan gyorsan.
Halállománya nem olyan gazdag mint a hegykői tóé. Megtalálható a vörösszárnyu keszeg a küsz, kárász, ponty és elég gyakran az angolna is a Fertőtó közelsége miatt.
Ragadozó halak közül a csuka az úr. Előfordulnak még termetesebb sügerek is.

Horgászrend
-Egyesületünk vizei intenzíven telepítettek.
-Felnőtt horgászok naponta 04 órától 23 óráig, hétvégén, pénteken 04 órától folyamatosan vasárnap 24 óráig horgászhatnak.
-Sötétedéskor a horgászhelyet megfelelően ki kell világítani.
-Ifjúsági horgászok, kivilágosodástól - sötétedésig, maximum 7 órától 20 óráig, a nyári szünidőben 6 órától 22 óráig horgászhatnak.
-Gyermek horgászok csak az értük felelős felnőtt jelenlétében horgászhatnak egy horgászbottal, az ifjúsági horgászokra vonatkozó időtartamban.
-Az egyesület vízterületein naponta 2 db, ifjúsági horgászoknak napi 1db méretkorlátozás alá eső hal fogható. Május 2-ig felnőtt horgászok heti 3db, ifjúsági horgászoknak heti 2 db, május 2.után heti 6 db illetve 3db méretkorlátozás alá eső halat foghatnak. Összesen évi 30 db-ot. A 30 db méretkorlátozás alá eső hal megfogása után új területi engedélyt kell váltani, amivel újabb 30 db méretkorlátozás alá eső hal fogható. A második területi engedély háromszoros áron lehet kiváltani.
-A méretkorlátozás alá eső halakat a tartószákba helyezés után a horgászkészség visszahelyezése előtt a fogási naplóba be kell írni!
-Az engedélyezett mennyiségű nemes hal megfogása után tovább keszegezni csak 1 db gyűrűzetlen horgászbottal lehet.
-Fogását mindenki köteles kérésre horgásztársának bemutatni.
-Halkiemelő szák használata a hal fogásánál és visszahelyezésénél kötelező.
-Vízterületeinken az országos szabályok szerinti tilalmi idők érvényesek az alábbi halfajokra: ponty: május 2-től a mindenkori horgászverseny idejéig fogassüllő: március 1-től április 30-ig harcsa: május 2-től június 15-ig
-A ponty legkisebb kifogható mérete 35cm!
-Az őszi pontytelepítés után pontyra horgászni az év végéig tilos, rablóhalazni csak hozott kishallal lehet!
-A vízparton lármázni, rádiót, magnót hangosan hallgatni, mások pihenését zavarni tilos!
-A tőzegbánya tó partján gépkocsival tartózkodni tilos!
-A vízben, vízparton, vagy annak közelében mesterséges létesítményt készíteni tilos!
-Tavainkba idegen vízből halat halat belehelyezni engedély nélkül tilos!
-A napijeggyel horgászok a a fogásukat a napijegy hátuljára kötelesek ráírni. A horgászat befejeztével a napijegyet a hirdetőtáblánál elhelyezett postaládába kötelesek bedobni!
-A névvel megjelölt horgászhely tulajdonosa a horgászhelyén a horgászatkor előjogokat élvez!
-Kellemes pihenést és jó horgászást kívánunk!

Hirdetés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így havonta egyszer kiküldjük az Ön részére az új horgásztavak listáját, amelyek regisztráltak oldalunkra.

Halak, halfajok

Ismerje meg hazánk vizeiben élő halainkat. A horgászathoz elengedhetetlen a halismeret, hiszen nem elég csak azt tudnunk, milyen etetőanyagot, szereléket használjunk, hanem ismernünk kell a hal életritmusát, tartózkodási helyét, táplálkozási szokását. Tovább Halak, halfajok

Ha már megismerte a halakat, ismerje a horgászati módszereiket is, melyet itt olvashatják!

Hírlevél feliratkozás

Horgásztavak keresése

Hirdetés

Hirdetés

Tavak.hu

Üdvözöljük a megújult Tavak.hu oldalunkon!

Hamarosan több horgász cikket olvashat oldalunkon, még átfogóbb horgásztó bemutatókat készítünk, és a halak ismertetését is bővebbre fogjuk szabni. Hamarosan nyereményjátékokat is indítunk, melyben horgászbotokat, orsókat, és egyéb értékes horgász cikkeket lehet majd nyerni! Hamarosan publikáljuk Facebook oldalunkat, mely szorosan fog kapcsolódni nyereményeinkhez!

Ingyenes regisztráció

Látogatók

Oldalainkat 34 vendég böngészi