Csuka horgászata

 
A csuka horgászata  
(klikk a címre)

Hol keressük:
    A csuka hegyvidéki patakjaink kivételével gyakorlatilag minden vizünkben megtalálható. Inkább az állóvizekben található meg, folyóvizekben csak a sodrástól mentes szakaszon találkozhatunk vele. Életében fontos szerepet játszik a fedezék, búvóhely ahonnan ragadozó életmódjának megfelelően lesből támad zsákmányára. Kedveli a náddal, növényzettel sűrűn benőtt partrészeket.

Előszeretettel rejtőzik a hínár között, illetve vízinövények (pl.: vízitök) levelei alatt. Gyakran bújik meg a meder egyenetlenségeiben. Melegebb időkben lesből várja áldozatát, ám a víz hőmérsékletének csökkenésével zsákmányát követi a meder mélyebb részei felé, vándorol. Télen is vadászik, folyamatos mozgásban van, így a befagyott vizeken vágott lékből is kiválóan horgászható.
Amennyiben horgászhelyünk közelében csuka rablásra leszünk figyelmesek érdemes szerelékünket annak közvetlen közelébe, illetve a sűrű növényzet közelébe dobni.

 

Hirdetés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így havonta egyszer kiküldjük az Ön részére az új horgásztavak listáját, amelyek regisztráltak oldalunkra.

Halak, halfajok

Ismerje meg hazánk vizeiben élő halainkat. A horgászathoz elengedhetetlen a halismeret, hiszen nem elég csak azt tudnunk, milyen etetőanyagot, szereléket használjunk, hanem ismernünk kell a hal életritmusát, tartózkodási helyét, táplálkozási szokását. Tovább Halak, halfajok

Ha már megismerte a halakat, ismerje a horgászati módszereiket is, melyet itt olvashatják!

Hírlevél feliratkozás

Horgásztavak keresése

Hirdetés

Hirdetés

Tavak.hu

Üdvözöljük a megújult Tavak.hu oldalunkon!

Hamarosan több horgász cikket olvashat oldalunkon, még átfogóbb horgásztó bemutatókat készítünk, és a halak ismertetését is bővebbre fogjuk szabni. Hamarosan nyereményjátékokat is indítunk, melyben horgászbotokat, orsókat, és egyéb értékes horgász cikkeket lehet majd nyerni! Hamarosan publikáljuk Facebook oldalunkat, mely szorosan fog kapcsolódni nyereményeinkhez!

Ingyenes regisztráció

Látogatók

Oldalainkat 33 vendég böngészi

Természetes csalik

Pontyok csemegéje: Kukorica a horgon
Keszeg, kárász, ponty: Csonti, pinki, báb
Ritka csemege: Etetőszúnyog
Örök favorit mindenkinek: Vörös trágyagiliszta