Álmoktava horgásztó – Dég

Név
Álmoktava horgásztó – Dég
Kezelő
Pozsár Zoltán
Információs Tel.
+36(70) 225-2625
Email
Web
Elhelyezkedés
Dég, Hunyadi u.
Megközelítés
Székesfehérvár felöl 35km,Balaton Aliga felöl 15km
GPS
nincs adat
Víz típusa
állóvíz
Átlagos vízmélység (m)
1,60
Akadálymentesített
igen
Tómeder jellege
természetes, 8 forrással
Nyitva tartás
febr. 15 -nov.01-ig  06-22h
Éjszakai horgászat
van, nyáron, 19 órától – 22 órakor a kaput zárjuk
Tilalmi időszak
ivási időben
Éves díj
35.000 Ft
Napi díj
3500Ft
Egyéb díjak
2000Ft a sportjegy  1000Ft – 500Ft a gyerekjegy
Horgászati feltételek
Egy jeggyel 1 ember,2 bottal horgászhat. Kivéve a gyermek és ifjúsági. ők 1 bottal horgászhatnak. A fogott halakat távozás előtt lemérjük. A plusz halakat kilóra is meglehet venni. Méretkorlátozás:Ponty és amur 5kg-ig vihető a napijeggyel,a csukát 3kg-ig lehet elvinni. Compó minden esetben vissza kell engedni.
Horgászati módok
Úszós, fenekezős, feederezés, pergetés engedélyezett,ill. rakós bot használata. Bojlizáshoz a tó nem megfelelő.
Jellemző halfajták
ponty, amur, kárász, compó, csuka, süllő, busa
Elvihető nemes hal
2 db
Elvihető egyéb hal
kárász 5kg-ig
Egyéb fontos
A tó központi helyen a falutól 200m-re helyezkedik el. Közért,zöldséges,étterem,posta…megtalálható. A tó területén büfé működik,hideg-meleg konyhával. Több napi tartózkodás esetén menürendszerű étkeztetést vállalunk. Cégek,baráti társaságoknak is kiváló hely. Mindenhol van kialakítva bográcsozó,grillező helyek,fát adunk. Faházaink másfél szoba ,fürdővel rendelkező,közvetlen vízpartiak. Foglalásért időben jelezze!!Kempingezőknek is rengeteg terület biztosított,lakókocsival érkezőknek,áramcsatlakozási lehetőség,külön fürdő van. Kirándulási lehetőség van a 300m-re található Dégi Festetics kastélyba és parktójához ami 8 hektár. gyógy ivóvizes.
Szolgáltatások
nincs megadva
Bemutatkozó
A tó Székesfehérvárhoz és Balatonhoz is nagyon közel van,a Dégi Festetics kastély szomszédságában. Ősfákkal árnyékolt területen,tájvédelmi körzet része. A tó nagyon gazdag élővilággal rendelkezik,nem ritka hogy a sok szép ritka madár látta mellett egy őzike is benéz az ablakon reggel. A tó két tórendszerből és egy szigetből áll. A gátról ,szigetről is lehet horgászni,ill. a kisebbik tó körbehorgászható. Sok kárász és ponty van a tóban,és amur is. ritkaságok is előfordulnak szép példányban. A halak 1,5kg-8-9kg-ig vannak átlagban,de ősszel nem ritka a 12kg feletti halak sem./lásd. a honlap fényképeit/.Kiadó faházak és bungalók is vannak a több napra érkezőknek. Sátrazni is lehet. Éjszakai horgászat van,zárt parkolóval.

 

About Tavak.hu

Ez is érdekelheti

Nagyhörcsök – nagyhörcsöki forrás

Kapcsolat: Nagy József Telefon: 06-70/374-9444 e-mail: waster@freemail.hu Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni …

Vélemény, hozzászólás?