Ozora – Pontyos tó

Tógazda: Kovács József
Telefon: +36-30/332-6719
Halak: ponty, amúr, harcsa, csuka, süllő, lénai tok, szibériai tok, keszeg, kárász, pisztrángsügér
Jegyárak (Ft): nappali: 800 Ft; éjszakai: 1200 Ft

Megközelítés:
A tó megközelíthető a 64-es főút felől, Vámpuszta, Vámszőlőhegy, Ozora útvonalon, majd a falu központjából induló MÁRTÍROK utcán végigvezetve. Az utca végétől 1 km földút vezet a területre. (Az út menti villanyoszlopok a tóig tartanak. Az utat a térképen vastag piros vonal mutatja.)
A tó megközelíthető még a 61-es főút Tamási, Pincehely, Ozora irányból is (a térképen vastag, piros, szaggatott vonal jelöli), illetve a 65-ös főút Iregszemcse, Nagyszokoly, Fürged, Ozora útvonalon (a térképen vastag, piros, pontvonal jelöli).

A szibériai és lénai tokok kivételével a természetes szaporulatnak köszönhetően mindenféle méretű hal megtalálható a tóban, de a halak 90%-a horgászható méretű.
A tóban az átlagos méretű pontyok (1,5–3 kg) mellett kimondottan nagy mennyiségű 6-20 kg-os ponty található, melyek számát folyamatos telepítésekkel egyre növeljük.
A pontyok mellett sok amúr is található a horgászvízben, melyek kiemelkedően jó horgászélményt nyújtanak.
A ragadozó halak közül kapitálisnak mondható 8-10 kg-os csukák, és 5-10 kg-os szürkeharcsák csalhatók horogra.
Országos szinten is kuriózumnak számít a szibéria és lénai tok állomány, melyek 3-11 kg egyedsúllyal lettek telepítve 2006 tavaszán. Ezeknek a halaknak a súlya 3-4 év múlva elérheti a 35 kg-ot is, húsa a legelismertebb az édesvízi halaké közül.
A kárászok nagyon szépek 0.5-1.8 kg, és sok 2-4 kg közötti dévér is található a tóban.
2005-ben komoly mennyiségű egynyaras süllő és  pisztrángsügér állomány lett telepítve, a későbbi ragadozó állomány fenntartása és színesítése miatt.
Igyekszünk arra törekedni, hogy a folyamatos telepítésekkel a mostani állományt mind méretben, mind változatosságában fenn tudjuk tartani.
Mindezt tesszük azért, mert nekünk az a legfontosabb, hogy minden vendégünk elégedetten, és élményekkel gazdagon távozzon tőlünk…

About Tavak.hu

Ez is érdekelheti

Felsőnyék – Felsőnyéki halastó Potyka tó

Cím: 7099 Felsőnyék Elhelyezkedés, település: Felsőnyék Jellemző halfajták: ponty, amúr, csuka Horgászati módok: természetes part, …

Vélemény, hozzászólás?