Ozora - Pontyos tó

Tógazda: Kovács József
Telefon: +36-30/332-6719
Halak: ponty, amúr, harcsa, csuka, süllő, lénai tok, szibériai tok, keszeg, kárász, pisztrángsügér
Jegyárak (Ft): nappali: 800 Ft; éjszakai: 1200 Ft


Megközelítés:
A tó megközelíthető a 64-es főút felől, Vámpuszta, Vámszőlőhegy, Ozora útvonalon, majd a falu központjából induló MÁRTÍROK utcán végigvezetve. Az utca végétől 1 km földút vezet a területre. (Az út menti villanyoszlopok a tóig tartanak. Az utat a térképen vastag piros vonal mutatja.)
A tó megközelíthető még a 61-es főút Tamási, Pincehely, Ozora irányból is (a térképen vastag, piros, szaggatott vonal jelöli), illetve a 65-ös főút Iregszemcse, Nagyszokoly, Fürged, Ozora útvonalon (a térképen vastag, piros, pontvonal jelöli).


A szibériai és lénai tokok kivételével a természetes szaporulatnak köszönhetően mindenféle méretű hal megtalálható a tóban, de a halak 90%-a horgászható méretű.
A tóban az átlagos méretű pontyok (1,5–3 kg) mellett kimondottan nagy mennyiségű 6-20 kg-os ponty található, melyek számát folyamatos telepítésekkel egyre növeljük.
A pontyok mellett sok amúr is található a horgászvízben, melyek kiemelkedően jó horgászélményt nyújtanak.
A ragadozó halak közül kapitálisnak mondható 8-10 kg-os csukák, és 5-10 kg-os szürkeharcsák csalhatók horogra.
Országos szinten is kuriózumnak számít a szibéria és lénai tok állomány, melyek 3-11 kg egyedsúllyal lettek telepítve 2006 tavaszán. Ezeknek a halaknak a súlya 3-4 év múlva elérheti a 35 kg-ot is, húsa a legelismertebb az édesvízi halaké közül.
A kárászok nagyon szépek 0.5-1.8 kg, és sok 2-4 kg közötti dévér is található a tóban.
2005-ben komoly mennyiségű egynyaras süllő és  pisztrángsügér állomány lett telepítve, a későbbi ragadozó állomány fenntartása és színesítése miatt.
Igyekszünk arra törekedni, hogy a folyamatos telepítésekkel a mostani állományt mind méretben, mind változatosságában fenn tudjuk tartani.
Mindezt tesszük azért, mert nekünk az a legfontosabb, hogy minden vendégünk elégedetten, és élményekkel gazdagon távozzon tőlünk…

Hirdetés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így havonta egyszer kiküldjük az Ön részére az új horgásztavak listáját, amelyek regisztráltak oldalunkra.

Halak, halfajok

Ismerje meg hazánk vizeiben élő halainkat. A horgászathoz elengedhetetlen a halismeret, hiszen nem elég csak azt tudnunk, milyen etetőanyagot, szereléket használjunk, hanem ismernünk kell a hal életritmusát, tartózkodási helyét, táplálkozási szokását. Tovább Halak, halfajok

Ha már megismerte a halakat, ismerje a horgászati módszereiket is, melyet itt olvashatják!

Hírlevél feliratkozás

Horgásztavak keresése

Hirdetés

Hirdetés

Tavak.hu

Üdvözöljük a megújult Tavak.hu oldalunkon!

Hamarosan több horgász cikket olvashat oldalunkon, még átfogóbb horgásztó bemutatókat készítünk, és a halak ismertetését is bővebbre fogjuk szabni. Hamarosan nyereményjátékokat is indítunk, melyben horgászbotokat, orsókat, és egyéb értékes horgász cikkeket lehet majd nyerni! Hamarosan publikáljuk Facebook oldalunkat, mely szorosan fog kapcsolódni nyereményeinkhez!

Ingyenes regisztráció

Látogatók

Oldalainkat 29 vendég böngészi