Kutas – Kutasi tó

Kezelő: Kutasi Sporthorgász Egyesület
Tógondnok: Jüngling Zoltán
Információ: +36-30-314-51-31
Terület: 12.4 ha
Halak: ponty, amur, harcsa, keszegfélék
Árak:
-felnőtt napijegy 2000 Ft
-ifjúsági napijegy 1000 Ft
-harcsázó napijegy 2000 Ft
-14 év alatti gyermekek csak egy bottal, úszóval és egy horoggal horgászhatnak felnőtt felügyelet mellett 1000 Ft-os éves területi engedély megváltása után.
-A pontyozó napijeggyel az Országos Horgászrend és a helyi korlátozások megtartása mellett 0 és 24 óra között lehet horgászni.
-A harcsázó napijegy a váltás időpontjától 24 órán keresztül érvényes. Csalihal fogható vele, de csak méretkorlátozással nem védett. Kizárólag harcsa vihető el, csalihal sem.
Napijegyváltó-helyek:
Napijegy váltható a segesdi és a nagybajomi benzinkutaknál, a kutasi Pálma vendéglőben, valamint a böhönyei húsboltban.
 
Megközelítés:
Tavunk Somogy megyében, Kaposvártól 30 km-re nyugatra, Kutas és Segesd községek között található.
A Kaposvár felől érkezők a Nagybajom határában levő benzinkútnál megválthatják napijegyüket. Tovább haladva a város főterén térjenek le a 61-es útról, 9 km megtétele után érnek Kutasra. A Barcs felől jövők vehetnek napijegyet a Pálma vendéglőben Kutason, a vasútállomással szemben. Marcali irányából autózva a 68-as út közelében két lehetőség is van a napijegyvételre: A böhönyei húsbolthoz Böhönyén Nagybajom irányába kell letérni. A segesdi benzinkút is kis kerülőt jelent, az út bal oldalán található. A 68-as útról Segesden kell Kutas irányába letérni. Nagyatád felől Segesden, a benzinkútnál érdemes napijegyet venni. Ugyancsak Kutas irányába kell fordulni, ezúttal jobbra.

A vízfelület igen változatos, lehetőséget biztosít a nyíltvízi és a vízinövényzet közti horgászatra is. A halállományt rendszeres telepítésekkel tartjuk fenn, a tavat az utóbbi 30 évben nem halászták le, a meder adottságai ezt nem tették lehetővé. Mindez kapitális pontyok, amurok, harcsák, keszegek fogási esélyét kínálja. Olyan lehetőség ez, amivel eddig is sokan éltek, 78 kilós harcsa, 23 kg-os ponty, 22 kg-os amur is került itt horogra.
Halászházunk többször felújításra került, horgászversenyeken itt lehet nevezni, illetve más összejövetelek helyszíneként is szolgál.
   Egyesületünk 1973-ban alakult, alig néhány horgásszal. Azóta a taglétszám folyamatosan nőtt, immár 170 tagunk van, és sokan várnak belépésre. Évente negyvennél több gyermek vált engedélyt.
2003-ban elkészült az új nevelőtó, a telepítések gazdaságossá tételére. A 0.7 ha-os vízben pontyot, amurt nevelünk.
   2004 óta főállású tógondnokunk van, Jüngling Zoltán személyében. A napijeggyel horgászók szinte biztosan találkoznak vele.

About Tavak.hu

Ez is érdekelheti

Gyékényes – Kotró-tó

Kezelő: Lokomotív Horgász Egyesület Címe: 8852 Zákány, Pf. 5 Információ: Mogyorósi István (30) 233 2399, …

Vélemény, hozzászólás?

Horgásztavak hírei és cikkek, érdekességek!
Iratkozzon fel hírlevelünkre és megküldjük a legfrissebb kapott híreket, így akár első kézből kaphat információt telepítésekről, akciókról.
  Mi sem szeretjük a SPAM üzeneteket, ezért nem is adjuk ki az Ön elérhetőségét.
Országos HORGÁSZTÓ hírek és horgász CIKKEK
HETI egy hírlevél a Fontos Információkkal!
  Mi sem szeretjük a SPAM üzeneteket, ezért nem is adjuk ki az Ön elérhetőségét.