Kutas - Kutasi tó

Kezelő: Kutasi Sporthorgász Egyesület
Tógondnok: Jüngling Zoltán
Információ: +36-30-314-51-31
Terület: 12.4 ha
Halak: ponty, amur, harcsa, keszegfélék
Árak:
-felnőtt napijegy 2000 Ft
-ifjúsági napijegy 1000 Ft
-harcsázó napijegy 2000 Ft
-14 év alatti gyermekek csak egy bottal, úszóval és egy horoggal horgászhatnak felnőtt felügyelet mellett 1000 Ft-os éves területi engedély megváltása után.
-A pontyozó napijeggyel az Országos Horgászrend és a helyi korlátozások megtartása mellett 0 és 24 óra között lehet horgászni.
-A harcsázó napijegy a váltás időpontjától 24 órán keresztül érvényes. Csalihal fogható vele, de csak méretkorlátozással nem védett. Kizárólag harcsa vihető el, csalihal sem.
Napijegyváltó-helyek:
Napijegy váltható a segesdi és a nagybajomi benzinkutaknál, a kutasi Pálma vendéglőben, valamint a böhönyei húsboltban.
 
Megközelítés:
Tavunk Somogy megyében, Kaposvártól 30 km-re nyugatra, Kutas és Segesd községek között található.
A Kaposvár felől érkezők a Nagybajom határában levő benzinkútnál megválthatják napijegyüket. Tovább haladva a város főterén térjenek le a 61-es útról, 9 km megtétele után érnek Kutasra. A Barcs felől jövők vehetnek napijegyet a Pálma vendéglőben Kutason, a vasútállomással szemben. Marcali irányából autózva a 68-as út közelében két lehetőség is van a napijegyvételre: A böhönyei húsbolthoz Böhönyén Nagybajom irányába kell letérni. A segesdi benzinkút is kis kerülőt jelent, az út bal oldalán található. A 68-as útról Segesden kell Kutas irányába letérni. Nagyatád felől Segesden, a benzinkútnál érdemes napijegyet venni. Ugyancsak Kutas irányába kell fordulni, ezúttal jobbra.


A vízfelület igen változatos, lehetőséget biztosít a nyíltvízi és a vízinövényzet közti horgászatra is. A halállományt rendszeres telepítésekkel tartjuk fenn, a tavat az utóbbi 30 évben nem halászták le, a meder adottságai ezt nem tették lehetővé. Mindez kapitális pontyok, amurok, harcsák, keszegek fogási esélyét kínálja. Olyan lehetőség ez, amivel eddig is sokan éltek, 78 kilós harcsa, 23 kg-os ponty, 22 kg-os amur is került itt horogra.
Halászházunk többször felújításra került, horgászversenyeken itt lehet nevezni, illetve más összejövetelek helyszíneként is szolgál.
   Egyesületünk 1973-ban alakult, alig néhány horgásszal. Azóta a taglétszám folyamatosan nőtt, immár 170 tagunk van, és sokan várnak belépésre. Évente negyvennél több gyermek vált engedélyt.
2003-ban elkészült az új nevelőtó, a telepítések gazdaságossá tételére. A 0.7 ha-os vízben pontyot, amurt nevelünk.
   2004 óta főállású tógondnokunk van, Jüngling Zoltán személyében. A napijeggyel horgászók szinte biztosan találkoznak vele.

Hirdetés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így havonta egyszer kiküldjük az Ön részére az új horgásztavak listáját, amelyek regisztráltak oldalunkra.

Halak, halfajok

Ismerje meg hazánk vizeiben élő halainkat. A horgászathoz elengedhetetlen a halismeret, hiszen nem elég csak azt tudnunk, milyen etetőanyagot, szereléket használjunk, hanem ismernünk kell a hal életritmusát, tartózkodási helyét, táplálkozási szokását. Tovább Halak, halfajok

Ha már megismerte a halakat, ismerje a horgászati módszereiket is, melyet itt olvashatják!

Hírlevél feliratkozás

Horgásztavak keresése

Hirdetés

Hirdetés

Tavak.hu

Üdvözöljük a megújult Tavak.hu oldalunkon!

Hamarosan több horgász cikket olvashat oldalunkon, még átfogóbb horgásztó bemutatókat készítünk, és a halak ismertetését is bővebbre fogjuk szabni. Hamarosan nyereményjátékokat is indítunk, melyben horgászbotokat, orsókat, és egyéb értékes horgász cikkeket lehet majd nyerni! Hamarosan publikáljuk Facebook oldalunkat, mely szorosan fog kapcsolódni nyereményeinkhez!

Ingyenes regisztráció

Látogatók

Oldalainkat 52 vendég böngészi