Palotás – horgásztó

Kezelő: Palotás és Vidéke Sport H.E.
Cím: 3042 Palotás, Szabadság u. 24.
Időpont egyeztetés, információ, illetve Lakókocsi bérelhető telefonon. További infó: www.palotasito.com

Halak: ponty, harcsa, csuka, süllő, balin
megközelítés: Palotási horgásztó Észak-Magyarországon található, Nógrád-megyében, a Cserhát közvetlen közelében. Megközelíthetősége viszonylag egyszerű, Budapesttől mindössze egy óra utazásra található. Az M3-as autópályán vagy a 3-as főúton egészen Hatvanig kell haladni, majd Hatvantól rátérve a 21-es főútra, pillanatok alatt a Palotási-tóra juthatunk.

A 63 hektáros vízfelületen kifogástalan horgászélményben lehet részünk, bármelyik készséggel állunk neki a víz meghorgászását. Átlag mélysége a szokásos 2,5 méter, legmélyebb pontja 4,5 méter. A tó partszakasza nád és sás, melybe horgász állások vannak kialakítva, több helyen nagyobb terület van kitisztítva, a több fős horgászcsapatok számára. A fenékviszonyok a szokásos egyhangú, sima fenék, törés nélkül. Többnyire a fenék iszapréteg, elszórva kagylópadok találhatóak.

A horgásztó rekordja igen csábító. A kifogott, mérlegelt ponty több mint 27 kilógrammot nyomott, amur 29 kg, harcsa 82 kg, busa 47 kg süllő 14 kg, csuka 15 kg, balin 8kg.

A telepítések folyamatosak, hiszen ez a remek adottságokkal rendelkező komplexum vigyáz a hírnevére!

A tavon engedélyezik a csónakhasználatot, a helyszínen lehet bérelni, elsősorban harcsázóknak és bojlis horgászoknak tartják fenn.

A napi illetve a heti jegyek megváltása után normál keretek között horgászhatunk, viszont a jó hírnév megtartása érdekében a 8 kilogramm feletti pontyokat kifogás után vissza kell ereszteni. Fontos megemlíteni, hogy a napi/heti jegy megváltásával engedélyezett a gépkocsival történő behajtás. Éjszakai és hetijeggyel sátorállítási és bográcsozási lehetőség is engedélyezett.

Ideutazás előtt informálódjon a horgásztó hivatalos weboldalán:
www.palotasito.com

About Tavak.hu

Ez is érdekelheti

Homokterenye – Bányásztó

Kezelő: Tóaljai Bányász Horgász Egyesület Jegyváltás: Strúbel József, Nádujfalu Egri út 2., Kiss Ferenc (Halőr) …

Vélemény, hozzászólás?