Palotás - horgásztó

Kezelő: Palotás és Vidéke Sport H.E.
Cím: 3042 Palotás, Szabadság u. 24.
Időpont egyeztetés, információ, illetve Lakókocsi bérelhető telefonon. További infó: www.palotasito.com

Halak: ponty, harcsa, csuka, süllő, balin
megközelítés: Palotási horgásztó Észak-Magyarországon található, Nógrád-megyében, a Cserhát közvetlen közelében. Megközelíthetősége viszonylag egyszerű, Budapesttől mindössze egy óra utazásra található. Az M3-as autópályán vagy a 3-as főúton egészen Hatvanig kell haladni, majd Hatvantól rátérve a 21-es főútra, pillanatok alatt a Palotási-tóra juthatunk.

A 63 hektáros vízfelületen kifogástalan horgászélményben lehet részünk, bármelyik készséggel állunk neki a víz meghorgászását. Átlag mélysége a szokásos 2,5 méter, legmélyebb pontja 4,5 méter. A tó partszakasza nád és sás, melybe horgász állások vannak kialakítva, több helyen nagyobb terület van kitisztítva, a több fős horgászcsapatok számára. A fenékviszonyok a szokásos egyhangú, sima fenék, törés nélkül. Többnyire a fenék iszapréteg, elszórva kagylópadok találhatóak.

A horgásztó rekordja igen csábító. A kifogott, mérlegelt ponty több mint 27 kilógrammot nyomott, amur 29 kg, harcsa 82 kg, busa 47 kg süllő 14 kg, csuka 15 kg, balin 8kg.

A telepítések folyamatosak, hiszen ez a remek adottságokkal rendelkező komplexum vigyáz a hírnevére!

A tavon engedélyezik a csónakhasználatot, a helyszínen lehet bérelni, elsősorban harcsázóknak és bojlis horgászoknak tartják fenn.

A napi illetve a heti jegyek megváltása után normál keretek között horgászhatunk, viszont a jó hírnév megtartása érdekében a 8 kilogramm feletti pontyokat kifogás után vissza kell ereszteni. Fontos megemlíteni, hogy a napi/heti jegy megváltásával engedélyezett a gépkocsival történő behajtás. Éjszakai és hetijeggyel sátorállítási és bográcsozási lehetőség is engedélyezett.

Ideutazás előtt informálódjon a horgásztó hivatalos weboldalán:
www.palotasito.com

Hirdetés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így havonta egyszer kiküldjük az Ön részére az új horgásztavak listáját, amelyek regisztráltak oldalunkra.

Halak, halfajok

Ismerje meg hazánk vizeiben élő halainkat. A horgászathoz elengedhetetlen a halismeret, hiszen nem elég csak azt tudnunk, milyen etetőanyagot, szereléket használjunk, hanem ismernünk kell a hal életritmusát, tartózkodási helyét, táplálkozási szokását. Tovább Halak, halfajok

Ha már megismerte a halakat, ismerje a horgászati módszereiket is, melyet itt olvashatják!

Hírlevél feliratkozás

Horgásztavak keresése

Hirdetés

Hirdetés

Tavak.hu

Üdvözöljük a megújult Tavak.hu oldalunkon!

Hamarosan több horgász cikket olvashat oldalunkon, még átfogóbb horgásztó bemutatókat készítünk, és a halak ismertetését is bővebbre fogjuk szabni. Hamarosan nyereményjátékokat is indítunk, melyben horgászbotokat, orsókat, és egyéb értékes horgász cikkeket lehet majd nyerni! Hamarosan publikáljuk Facebook oldalunkat, mely szorosan fog kapcsolódni nyereményeinkhez!

Ingyenes regisztráció

Látogatók

Oldalainkat 101 vendég böngészi