Tata – Bakodi tó

Kezelő: Klapka György Sporthorgász egyesület
Információ: Riba Lajos elnök, 06/30 247-1618
E-mail: bakodiklapkahe@freemail.hu Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Tógazda: Sudár József
Terület: 9 ha
átlagos vízmélysége: vízállástól függően 0,8-1,5 m
tómeder: agyagosan köves, helyenként pedig homokos
Halak: keszeg, kárász, ponty, compó, amur, busa, sügér, süllő, csuka, harcsa

Napijegy: 3000 Ft (Felnőtt), 1800 Ft (Ifi)
Napi jegy kapható:
-Az egyesület horgásztanyáján reggel 6-tól a tógazdánál
-A HE. elnökénél, az egyesület címén
-A SZÁK horgászboltban Tatán az Ady Endre u 39, tel: 34-480-108
-Tatabányán, Kossuth Lajos u 47, tel: 34-302-890
-A Kormorán sport-horgász-outdoor boltban Tatán az Egység u 7-13, tel: 34-382-317
-Gabi-Zoo Díszállat és sport horgász kis és nagykereskedésben Tatán az Agostyáni u 5, tel: 06-20-464-8586, 06-30-499-2383
Megközelítés:
a tó a helyőrségi gyakorlótér  100-as út felőli  szélén, attól 150-250 méterre található

Jelenleg a vízfelület több mint 9 hektár, alsó és felső tóból áll, átlagos vízmélysége vízállástól függően 0,8-1,5 m, de helyenként meghaladja a 2 métert is. A tó medre helyenként agyagosan köves, helyenként pedig homokos,  sok benne az akadó,  ami a helyismerettel nem rendelkező horgászoknak bosszúságot okoz, a halaknak pedig remek búvóhelyet biztosít. Időközben a források teljesen kiapadtak, – napjainkban egy-két nagyon kis vízhozamú forrás újra működik – a tó vízutánpótlását csak a csapadék biztosítja a szomódi vízfolyáson keresztül. Ennek eredménye, hogy a vízállás évről évre, illetve évszakonként változik, nem mentes a szélsőségektől sem.

A víz minősége egyébként nagyon jó, ami nagyban hozzájárul, hogy a tóból kifogott halak  a környéken a  legízletesebbek. Az egyesület egy szilárd falazatú horgászházzal  és két darab faházzal rendelkezik, amelyek komfort nélküliek. Nem rendelkezünk vezetékes vízzel és központi áramellátással,  a WC tábori jellegű. Ennek ellenére a faházak szükségszállásnak megfelelnek. A horgásztó, 1994 szeptemberétől BAKODI TÓ,  a helyőrségi gyakorlótér  100-as út felőli  szélén, attól 150-250 méterre található. A környezet teljesen természetes, hét végén mindig, hét közben általában csendes, a horgászati tevékenység mellett biztosítja -vendéghorgászok számára napijegy váltási lehetőséggel –  a pihenés, a szabadban történő sütés- főzés lehetőségét, egyre gyakrabban  helyet adva a családi, baráti, munkahelyi társaságok, kollektívák egész napos programjainak lebonyolításához. A tó és környezete nagyon gazdag növény,- és vadvilággal rendelkezik. A tavunktól  nem nagy távolságra nemzetközileg védett természetvédelmi területek vannak.

About Tavak.hu

Ez is érdekelheti

Oroszlány – Égeres tavak

Cím: 2840 Oroszlány Elhelyezkedés, település: Oroszlány Külterület (erődővel körülvéve) Átlagos vízmélység (m): 2 Típus: természetes …

Vélemény, hozzászólás?