Hatvan – Beton-tó

Kezelő: Hatvani Horgász Egyesület
Jegyváltás: “Peti-horgászbolt” Hatvan, Horváth M. Út 3, “ Tó parti büfé” A Görbeéri tó partján
információ: Gálik Tamás (elnök); 06-70/5482319  
Víztípus: bányató
Átlagmélység (m):  3-4
Terület (ha): 120-130
Halak: ponty, amúr, busa, csuka, süllő, harcsa, fekete sügér, sügér, dévér keszeg, karika keszeg, compó, kárász és bodorka

A helyi horgászrendről a napijegyet árusító helyeken , illetve a napijegyhez csatolt mellékletből tájékozódhatnak az idelátogató vendéghorgászok

Megközelítés: Ha Hatvanból próbálunk meg a taóhoz eljutni, akkor a 3-as úton Hort irányába kell mennünk, majd Szolnok-Jászberény fele kell letérnünk a 32-es számú útra. Itt két választásunk van. Ha az A Beton tavat kívánjuk megközelíteni, akkor a Szolnok irányába mutató táblától néhány száz méterre, a vásártérnél térjünk le jobbra a Delelő útra és haladjunk egyenesen kb. 2 kilométert. (A szilárd borítású aszfaltút végén ne kanyarodjunk balra, hanem menjünk tovább a köves földúton 1 kilométert. Ha nem tévesztettük el az irányt, akkor a tó partjára érünk.)
A tóban igen szép számmal élnek kapitális pontyok. 2005-ben a legnagyobb fogás 25,40 kg-os volt, mely a nagy tóban került horog végre. Gálik Tamás egyesületi elnök adatai alapján 20 kg felett kb. 10-12 db pontyot fogtak és a 15-20 kg-os kategóriában még ennél is  többet. Örvendetes, hogy a kapitális pontyok védelmében néhány éve védő szabályozást vezettek be. Egyesületi tag 10 kg feletti halat nem vihet el, míg napijegyes horgászok esetében ez a határ 5 kg.
Ha igazi nagy kavicsbányán szeretnénk horgászni, akkor én ezt a tavat ajánlanám.
A tavon az etetőhajó használata megengedett. Mivel a tó nagy kiterjedésű és így a halállomány sokat vándorol, ezért a rendszeres etetésnek komoly szerepe van a sikeres horgászatban.
 

About Tavak.hu

Ez is érdekelheti

Nógrádi Vízügyi Horgász Egyesület vízterülete

Név: Nógrádi Vízügyi Horgász Egyesület Cím: 3100 Salgótarján Vízterület (ha): 23 Jellemző halfajták: ponty, keszeg, …

Vélemény, hozzászólás?