Home / Hajdú-Bihar megyei horgásztavak, horgászvizek / Püspökladány – Hamvas horgász egyesület IV. sz. tó

Püspökladány – Hamvas horgász egyesület IV. sz. tó

Név: Hamvas horgász egyesület IV. sz. tó
Tógazda: ifj. Kozák János
Telefon: 06-20/ 556-0627
Cím: 4150 Püspökladány
Vízterület (ha): 5
Elhelyezkedés, település: Püspökladány déli részén, a szerepi ut baloldalán
Átlagos vízmélység (m): 1 Típus:
természetes víz
Jellemző halfajták: ponty, amúr, kárász, süllő, keszegfélék.
Horgászati módok: természetes part, stég, csónak használata nem engedélyezett
Speciális előírások: Országos horgászrend szerint, kivéve amúr 50cm, nyurgaponty 40cm
Horgászrendi előírások: napijegy kiadása a ponty tilalmi időszak lejárta után 6-22h között.
Éjszakai horgászat: nem lehet éjszakai horgászat
Horgászati feltételek: megjelölt horgászati időszakban, szabadon (bejelentkezés nélkül) látogatható
Szolgáltatások: vízpart közelében lévő településen

Horgászkészségek használata:

Felnőtt horgász: 2db.horgászbot mindegyikeken max. 3db. horog lehet. De készenlétben több bot is lehet. Csali halfogás címén a harmadik bot használata SZIGORÚAN TILOS! (AZONNALI KIZÁRÁS) fegyelmi büntetés!
Ifjúsági horgász: 1db. horgászbot max. 3db. horog lehet. De készenlétben több bot is lehet. Csali halfogás címén a második bot használata SZIGORÚAN TILOS! (AZONNALI KIZÁRÁS) fegyelmi büntetés!
Gyermek horgász: 1db. horgászbot KIZÁRÓLAG SZABÁLYOS ÚSZÓS KÉSZSÉG! És 1db. horog lehet!
Kizárólag szülői felügyelet mellett horgászhat! A készség bedobását és a hal fárasztását csak a gyermek végezheti! A szülő csak a szákolásban segédkezhet!

Tilalmi idők: Telepítés után: 1 hét a pihenőnapok figyelembevétlével.
Ponty ívási időszakában: külön engedély alapján 1db. tükörponty elvihető. Tőponty és nyurgaponty fogása esetén azokat kíméletesen vissza kell engedni!
Az elszaporodott harcsa állomány gyérítése érdekében átmenetileg 1. Nap 2 db. Harcsa fogható.

Méret korlátozások: Ponty: tükörponty 30 cm. Tő és nyurgaponty 35 cm. Amur 50 cm. A 60 cm-től nagyobb pontyokat kifogás után kíméletesen vissza kell engedni HAZA VINNI TILOS! A továbbiakban, az Országos horgászrendben foglaltak irányadók.

Mennyiségi korlátozások: A telepítési tilalom feloldását követő három héten belül, az a horgász, aki megfogta, a méretkorlátozással védett halból a napi 2. Db-ot ( 2 db. Ponty vagy 1 db. Ponty és 1 db. Amur) a horgászatot fejezzebe a telepített halállomány védelme érdekében !!!
Felnőtt horgász: Méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 2+1 db.(2 db ponty 1 db amur) vagy fordítva. Egyéb halból 5 kg-ot foghat. Aki megfogta a pontyból és amurból összesen engedélyezett éves 30.db-ot 10.000 ft-ért újra érvényesíheti területi engedélyét. Harcsa és süllő valamint egyéb hal érvényesítés nélkül továbbra is fogható a szabályok szerint.
Ifjúsági és gyermek horgász: Méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 1 db.(1 db ponty vagy 1 db amur). Egyéb halból 5 kg-ot foghat. Az egy napra engedélyezett halmennyiség ki fogása után tovább horgászni nem szabad!

Egyéb rendelkezések: A területiengedélyt március 16. péntek-ig ki kell váltani! BEFIZETÉS a TAKARÉK SZÖVETKEZET-nél a Gagarin uton. A befizetést igazoló bizonylatot a gazdasági -ügyintézőnek le kell adni (Terikének). Fontos a telepítés ütemezése és a telepítésre felhasználható pénz mennyiségének ismerete érdekében! A későn fizető nem kap engedélyt erre az évre! TILOS: A horgász készségek, etetőanyagok behordása, csalihalfogó háló használata, és a pergető horgászat. Etetésre csak természetes anyag használható!!
A méretkorlátozással védett halakat a megfogást követően bekeljegyezni a fogási naplóba! Szemetet a horgászhelyen hagyni TILOS!
A tó városfelőli gátjára gépkocsival bejárni TILOS!

forrás: http://peca.uw.hu/

About Tavak.hu

Ez is érdekelheti

Nyugati Főcsatorna

Név: Nyugati Főcsatorna Cím: 4066 Tiszacsege Elhelyezkedés, település: Tiszacsege Típus: természetes víz Jellemző halfajták: ponty, …

Vélemény, hozzászólás?