Vértesarcsa - Horgásztó

Terület: 5 ha
Átlagos vízmélység: 1.5 m
Fenék viszonyok: tuskés, akadós
Halak: ponty, amur, busa, compó, csuka, süllő, kárász, keszegfélék, törpeharcsa
Napijegy: 2000 Ft/fő/nap
Kapható: Palanik László Vértesacsa, Fő u. 5.
Éjszakai horgászatra napijeggyel nincs lehetőség
Megközelítés: Székesfehérvár felől a 811. számú főút 27-28. kilométerszelvényében, Vértesacsa belterületén a Római Katolikus templom melletti József Attila utcán végighaladva, autóval 3 perc alatt a tó partján találhatjuk magunkat. A tájékozódást segíti a főút mentén két helyen elhelyezett térkép.

A tó nagyjából észak-nyugat - dél-kelet fekvésű, területe kb. 5 hektár. Gyalogosan teljes egészében körbejárható, gépjárművel csak a tó észak-keleti oldalán húzódó földúton lehet megközelíteni. A tópart ligetes, szabad területekkel, bokros, füves környezettel tarkítva. A part egy-egy részét nádsáv övezi, kialakított horgászhelyekkel.
A meder több helyen tuskós, akadós. Átlagos mélysége kb. 1.5 méter. A befolyónál kb. 50 cm, a zárógát előtt kb. 4 méterre mélyül. Vizét a Vértesacsai- patak táplálja, s vezeti el feleslegét. Vize halélettani szempontból megfelelő.

Hirdetés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így havonta egyszer kiküldjük az Ön részére az új horgásztavak listáját, amelyek regisztráltak oldalunkra.

Halak, halfajok

Ismerje meg hazánk vizeiben élő halainkat. A horgászathoz elengedhetetlen a halismeret, hiszen nem elég csak azt tudnunk, milyen etetőanyagot, szereléket használjunk, hanem ismernünk kell a hal életritmusát, tartózkodási helyét, táplálkozási szokását. Tovább Halak, halfajok

Ha már megismerte a halakat, ismerje a horgászati módszereiket is, melyet itt olvashatják!

Hírlevél feliratkozás

Horgásztavak keresése

Hirdetés

Hirdetés

Tavak.hu

Üdvözöljük a megújult Tavak.hu oldalunkon!

Hamarosan több horgász cikket olvashat oldalunkon, még átfogóbb horgásztó bemutatókat készítünk, és a halak ismertetését is bővebbre fogjuk szabni. Hamarosan nyereményjátékokat is indítunk, melyben horgászbotokat, orsókat, és egyéb értékes horgász cikkeket lehet majd nyerni! Hamarosan publikáljuk Facebook oldalunkat, mely szorosan fog kapcsolódni nyereményeinkhez!

Ingyenes regisztráció

Látogatók

Oldalainkat 79 vendég böngészi