Battonya – Horgásztó

Tógazda: Lukács László és Tóth Lajos
Érdeklődni: Battonya, Hermann 11sz, 06-30/639-1835, 06-30/639-1833
email: horgaszto@mailbox.hu Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Terület: 5 ha
Jellege: bányató
Átlagos vízmélység: 4 m
Fogható halfajok: ponty, amur, kárász, nyáron afrikai harcsa, csuka

-elvihető 30kg nemes hal és 10kg egyéb hal
nyitvatartás:  Tavasszal 07től 17óráig nyáron 06tól 20 óráig
Telepítések: nyitás előtt és utána havi rendszerességgel a kifogott mennyiségek pótlása

       A tó rendszer nagyon rég keletkezett, valamikor innen termelték ki a kubik gödrökből a ház építéséhez szükséges agyagot, innen is kapta a nevét, hogy gödrösök. De a horgászok számára megnyitott tó kb. a 80-as évek elején, közepén lett nyitva, mint homokbánya. Rövid ideig üzemelt de bezárták. Utána még jó pár évig jártak oda horgászni emberek. 2001től előbb, mint a terület bérlői, majd 2002től, mint a terület tulajdonosai gondozzuk a területet.       Több helyi horgászversenyt bonyolítottunk le természetesen a versenyek előtt mindég telepítettünk, hogy ne érje a horgászokat csalódás, és izgalmas legyen a verseny. Volt olyan horgászversen, hogy pontyból 50kg feletti eredménnyel tudott csak első lenni, afrikai harcsából pedig a 150kg csak a harmadik helyre volt elegendő. Három horgász szezonban üzemeltettük, mint napijegyes tó, de tőlünk független okok miatt szüneteltettük a horgásztatást. A vizet persze nem hanyagoltuk el. Telepítettünk pl.2005-ben 1500db kétnyaras pontyot 2006 tavaszán kb. 3-400csukát. A tórendszer területe 5hektár de a horgászok számára megnyitott tó sajnos csak 1hektár. Az átlag vízmélység sok helyen eléri a 4méter mélységet, sőt ennél mélyebb részei is vannak a tónak. Fogható halak első sorban ponty amur kárász nyáron afrikai harcsa, csukára, egyelőre nem engedjük a horgászatot. Könnyen megközelíthető minden közlekedési járművel. Terveink között szerepel a tó megnagyobbítása.
Mindenkit várunk nagyon sok szeretettel.

About Tavak.hu

Ez is érdekelheti

Szeghalom – Szeghalmi Öv csatorna

Név: Szeghalmi Öv csatorna Cím: 5520 Szeghalom Vízterület (ha): 10 Elhelyezkedés, település: Szeghalom-Füzesgyarmat Átlagos vízmélység …

Vélemény, hozzászólás?