Home / Baranya megyei horgásztavak, horgászvizek / Pécs (Orfű) – Pécsi-tó

Pécs (Orfű) – Pécsi-tó

Cím: 7677 Orfű
Információ: 06-72/326-775
Vízterület (ha): 72
Elhelyezkedés, település: Orfű
Átlagos vízmélység (m): 1.8
Típus: mesterséges víz
Jellemző halfajták: ponty, amúr, harcsa, süllő, csuka, keszeg, kárász
Horgászati módok: természetes part, kiépített part , stég, saját csónak, bérelhető csónak
Speciális előírások: Kifogható a méretkorlátozással védett halfajokból évi 30 db ( ezen belül 15 db ragadozó hal lehet) egyéb halfajokból napi 3 kg. A harcsa nem számít bele az évi fogható 30 db nemes halba. A méretkorlátozással védett halfajok mindegyikéből heti 3 db fogható; naponta fajonként 3 db, összesen 5 db. A harcsa méretkorlátozás nélkül fogható. Horgászni két bottal, azon legfeljebb két horoggal lehet. Bóját elhelyezni a vízben és behordani a horgot tilos!
Horgászrendi előírások: Békés halakra október 15-e után tilos horgászni. Ragadozó halakra horgászni október 15-e után csak élő kishallal, halszelettel és műcsalival lehet. A 10 kg feletti pontyot a tóba kíméletesen vissza kell helyezni, elvinni tilos. A nemes halakat a fogást követően azonnal a fogási naplóba be kell írni, egyéb halakat a horgászat befejeztével. Élő halat a tóban csak a fogás napján szabad tárolni.
Horgászati időszak és nyitva tartás: Horgászidő: március 1-től május 31-ig és szeptember 1-től a tó befagyásáig a naptári idő szerinti napkelte előtt egy órával kezdődik és napnyugta után egy órával fejeződik be. június 1-től augusztus 31-ig minden nap 0-24 óráig lehet horgászni.
Éjszakai horgászat: Éjszakai horgászat: június 1-től augusztus 31-ig minden nap egész éjszakán át.
Tilalmi időszak: Békés halakra ívási tilalmi idő nincs, a ragadozó halakra az országos előírások vonatkoznak, kivétel ez alól a harcsa.
Horgászati feltételek: megjelölt horgászati időszakban, szabadon (bejelentkezés nélkül) látogatható
Szolgáltatások: közvetlen vízparton, vízpart közelében lévő településen, bérlés (ha csónakos horgászat engedélyezett) lehetősége, saját vízparton odaszállított csónakból horgászat lehetősége, étterem, horgásztanya, kempingezési lehetőség, szállás -szálloda, panzió, fogadó, motel – lehetőség, szállás -vendégszoba, horgásztanya – lehetőség
Akadálymentesített: részben
Vízterület és környezet jellemzői: Az országosan kedvelt horgászvíz Baranya megye "horgászközpontjává" vált. A gyönyörű természeti környezetben elhelyezkedő tavat évente sok bel-, és külföldi horgász látogatja meg, nem csak a horgászat öröméért. A tó Orfű település közvetlen közelében található. Sok lehetőség van a horgászat mellett a szabadidő kellemes eltöltésére (túra, strand, csónakázás, lovaglás, malom múzeum), a közelben termálfürdő várja a felüdülni vágyókat. A Pécsi-tó változatos vízterület, a horgászmódszerek széles választéka eredményesen kipróbálható (csónakos, parti, úszós, fenekező, pergető, tapogató, stb.) A kitűnő halasításoknak köszönhetően számos rekordlistás halat sikerült a horgászoknak kifogni (harcsa 86 kg, ponty 30 kg, amúr 26 kg)
forrás: itthon.hu

About Tavak.hu

Ez is érdekelheti

Szalánta – Horgony horgásztó

Információ: 06-20/928-383 Terület: 1.5 ha Halak: ponty, amur, csuka, süllő, compó, keszegfélék, busa, sügér, balin, …

Vélemény, hozzászólás?