Pécs (Orfű) - Pécsi-tó

Cím: 7677 Orfű
Információ: 06-72/326-775
Vízterület (ha): 72
Elhelyezkedés, település: Orfű
Átlagos vízmélység (m): 1.8
Típus: mesterséges víz
Jellemző halfajták: ponty, amúr, harcsa, süllő, csuka, keszeg, kárász
Horgászati módok: természetes part, kiépített part , stég, saját csónak, bérelhető csónak
Speciális előírások: Kifogható a méretkorlátozással védett halfajokból évi 30 db ( ezen belül 15 db ragadozó hal lehet) egyéb halfajokból napi 3 kg. A harcsa nem számít bele az évi fogható 30 db nemes halba. A méretkorlátozással védett halfajok mindegyikéből heti 3 db fogható; naponta fajonként 3 db, összesen 5 db. A harcsa méretkorlátozás nélkül fogható. Horgászni két bottal, azon legfeljebb két horoggal lehet. Bóját elhelyezni a vízben és behordani a horgot tilos!
Horgászrendi előírások: Békés halakra október 15-e után tilos horgászni. Ragadozó halakra horgászni október 15-e után csak élő kishallal, halszelettel és műcsalival lehet. A 10 kg feletti pontyot a tóba kíméletesen vissza kell helyezni, elvinni tilos. A nemes halakat a fogást követően azonnal a fogási naplóba be kell írni, egyéb halakat a horgászat befejeztével. Élő halat a tóban csak a fogás napján szabad tárolni.
Horgászati időszak és nyitva tartás: Horgászidő: március 1-től május 31-ig és szeptember 1-től a tó befagyásáig a naptári idő szerinti napkelte előtt egy órával kezdődik és napnyugta után egy órával fejeződik be. június 1-től augusztus 31-ig minden nap 0-24 óráig lehet horgászni.
Éjszakai horgászat: Éjszakai horgászat: június 1-től augusztus 31-ig minden nap egész éjszakán át.
Tilalmi időszak: Békés halakra ívási tilalmi idő nincs, a ragadozó halakra az országos előírások vonatkoznak, kivétel ez alól a harcsa.
Horgászati feltételek: megjelölt horgászati időszakban, szabadon (bejelentkezés nélkül) látogatható
Szolgáltatások: közvetlen vízparton, vízpart közelében lévő településen, bérlés (ha csónakos horgászat engedélyezett) lehetősége, saját vízparton odaszállított csónakból horgászat lehetősége, étterem, horgásztanya, kempingezési lehetőség, szállás -szálloda, panzió, fogadó, motel - lehetőség, szállás -vendégszoba, horgásztanya - lehetőség
Akadálymentesített: részben
Vízterület és környezet jellemzői: Az országosan kedvelt horgászvíz Baranya megye "horgászközpontjává" vált. A gyönyörű természeti környezetben elhelyezkedő tavat évente sok bel-, és külföldi horgász látogatja meg, nem csak a horgászat öröméért. A tó Orfű település közvetlen közelében található. Sok lehetőség van a horgászat mellett a szabadidő kellemes eltöltésére (túra, strand, csónakázás, lovaglás, malom múzeum), a közelben termálfürdő várja a felüdülni vágyókat. A Pécsi-tó változatos vízterület, a horgászmódszerek széles választéka eredményesen kipróbálható (csónakos, parti, úszós, fenekező, pergető, tapogató, stb.) A kitűnő halasításoknak köszönhetően számos rekordlistás halat sikerült a horgászoknak kifogni (harcsa 86 kg, ponty 30 kg, amúr 26 kg)
forrás: itthon.hu

Hirdetés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így havonta egyszer kiküldjük az Ön részére az új horgásztavak listáját, amelyek regisztráltak oldalunkra.

Halak, halfajok

Ismerje meg hazánk vizeiben élő halainkat. A horgászathoz elengedhetetlen a halismeret, hiszen nem elég csak azt tudnunk, milyen etetőanyagot, szereléket használjunk, hanem ismernünk kell a hal életritmusát, tartózkodási helyét, táplálkozási szokását. Tovább Halak, halfajok

Ha már megismerte a halakat, ismerje a horgászati módszereiket is, melyet itt olvashatják!

Hírlevél feliratkozás

Horgásztavak keresése

Hirdetés

Hirdetés

Tavak.hu

Üdvözöljük a megújult Tavak.hu oldalunkon!

Hamarosan több horgász cikket olvashat oldalunkon, még átfogóbb horgásztó bemutatókat készítünk, és a halak ismertetését is bővebbre fogjuk szabni. Hamarosan nyereményjátékokat is indítunk, melyben horgászbotokat, orsókat, és egyéb értékes horgász cikkeket lehet majd nyerni! Hamarosan publikáljuk Facebook oldalunkat, mely szorosan fog kapcsolódni nyereményeinkhez!

Ingyenes regisztráció

Látogatók

Oldalainkat 39 vendég böngészi