Merenye Horgásztó - Bojlis tó

Az ország egyik legjobb és talán a legismertebb bojlis horgásztava, a Merenye horgásztó, melynek hírneve nem véletlenül ismert a hazai horgászok körében. 120 hektáros vízfelületen horgászhatnak az ide látogatók, akik több napra is nyugodtan tervezhetnek, hiszen szálláslehetőséggel is büszkélkedik a komplexum, melyben SZÉP kártyával is fizethetnek. Mielőtt tervezzük a hétvégénket erre a remek horgászvízre, érdeklődjünk a tó weboldalán, hiszen a tavon számos hazai, és nemzetközi versenyt rendeztek, rendeznek.

Amennyiben több napra érkeznek az ide látogatók, nem csak a horgászé lehet a főszerep, hiszen a közelben lévő Szigetvár és ma Merenye is tartogat meglepetéseket. Történelmi helyszíneket látogathatunk, és a közeli gyógyfürdő is aktív pihenést kínál az ide látogatóknak.

Horgásztó számokban:

 • 120 hektáros vízfelület
 • 2,5 méter átlagmélység
 • 25 elkülönített bojlis hely

Néhány fontosabb pont az általános horgászrendből (a bojlis horgászatra külön szabályzat van):

A méretkorlátozással védett halfajok közül összesen 4 db vihető el, de fajtánként csak 1! Süllőnél az első fogást meg kel tartani, mérettől függetlenül! A méretkorlátozással nem védett fajokból 4 kg fogható ki. Elviteli tilalom van érvényben a következő halfajokra:

 • csuka
 • compó
 • koi-ponty
 • aranykárász
 • 30 cm feletti dévérkeszeg

A nemes halakra méret és súlykorlátozás vonatkozik:

 • ponty min. 30 cm, max. 5 kg/db
 • amur min. 40 cm, max. 6 kg/db
 • harcsa minimum 50 cm!
 • dévérkeszeg max. 30 cm-ig

A tó összes horgászhelye gépkocsival megközelíthető, a házirendben foglaltaknak megfelelően a gépkocsikat eltávozáskor szúrópróbaszerűen ellenőrzik. A horgásztó házirendje kitér a méretekre is, hiszen a tó neve mindig is együtt szerepelt a remek fogási lehetőséggel.

Ha erre a remek horgásztóra tervezik a horgászatot, kikapcsolódást, mindenképp látogassanak el
a tó hivatalos weboldalára: www.merenye.carp.hu

Hirdetés

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, így havonta egyszer kiküldjük az Ön részére az új horgásztavak listáját, amelyek regisztráltak oldalunkra.

Halak, halfajok

Ismerje meg hazánk vizeiben élő halainkat. A horgászathoz elengedhetetlen a halismeret, hiszen nem elég csak azt tudnunk, milyen etetőanyagot, szereléket használjunk, hanem ismernünk kell a hal életritmusát, tartózkodási helyét, táplálkozási szokását. Tovább Halak, halfajok

Ha már megismerte a halakat, ismerje a horgászati módszereiket is, melyet itt olvashatják!

Hírlevél feliratkozás

Horgásztavak keresése

Hirdetés

Hirdetés

Tavak.hu

Üdvözöljük a megújult Tavak.hu oldalunkon!

Hamarosan több horgász cikket olvashat oldalunkon, még átfogóbb horgásztó bemutatókat készítünk, és a halak ismertetését is bővebbre fogjuk szabni. Hamarosan nyereményjátékokat is indítunk, melyben horgászbotokat, orsókat, és egyéb értékes horgász cikkeket lehet majd nyerni! Hamarosan publikáljuk Facebook oldalunkat, mely szorosan fog kapcsolódni nyereményeinkhez!

Ingyenes regisztráció

Látogatók

Oldalainkat 37 vendég böngészi