Home / Bács-Kiskun megyei horgásztavak, horgászvizek / Akasztó – Akasztói horgászpark

Akasztó – Akasztói horgászpark

Kezelő: Szabó József
Információ: 06-20/550-5000
nyitva tartás:
h-p: 7:00 – 18:00
sz-v: 6:00 – 18:00

4,8 hektáros nagytó
A tó vegyes népesítésű, de a fő hal a ponty. A pontyok zöme 2,5-4kg-os, de az állomány 7-8%-a 5-12 kg közötti. A pontyokra mindenféle módszerrel eredményesen horgászhatunk, de a horgászok nagy többsége a fenekező készségek használatát preferálja. Hagyományos fenekező készséggel, feeder bottal, vagy bojlis bottal is sikeresen horgászhatunk. A halak többségét 50-80m távolságban fogják. Csalinak a kukoricák különböző fajtáit, különösen a mézes kukoricát alkalmazzák, de bojlival, pellettel, pufival és élő csalival is kapásra bírhatjuk a pikkelyeseket.
A pontyok mellett ritkábban foghatunk amurokat is. A tónak jelentős a keszeg és kárász állománya. Keszegre eredményes módszer a picker és feeder botok használata és természetesen az úszós készségek. Mind rakós bottal, mind 7-8 méteres spiccbotokkal jól meghorgászható az élő csalikkal gazdagított etetés. Match bottal 25-35 méter távolságban keszegekre és pontyokra is horgászhatunk.
A tóban vannak 2-8 kilogrammos csukák, 1-5 kilós süllők is, de ezekre ritkábban horgásznak, elsősorban tavasszal és ősszel.

Csatorna-tavak
A tavak a keszegező és kárászozó horgászok kedvence. Elsősorban a spicc és a rakós bottal horgásznak rajta. A szélessége 13-20 méter, a túlsó part így gyakorlatilag elérhető ezekkel is. Természetesen a match bot is igen kedvelt módszer.

Extra tó
Aki csak nagy halat szeretne fogni, az ide üljön le. Az itt úszkáló pontyok és amurok mérete 5-20 kg közötti, amelyek néhány nagytestű kárász és keszeg társaságában várnak kifogásra. Elsősorban fenekeznek rajta, de javasoljuk az úszós módszert is. A specialisták rakós bottal is szép halakat fognak, természetesen a legprofibb felszerelésekkel.

Termelő tó
Itt csak az horgásszon, aki a halat el szeretné vinni, ugyanis az itt fogott halak nem engedhetők vissza. A fogható halak mérete nem állandó, mivel termelőtóról van szó, a tenyészszezon előre haladtával egyre nagyobb halak, főként pontyok foghatók. Minden módszer eredményes lehet, főként, ha azt is belekalkuláljuk, hogy ezeknek a halaknak még nincs horogélményük.

A 2004. augusztus 20-án megnyílt Akasztói Horgászpark és Halascsárda egyedülálló létesítmény az Alföld szívében. Az építkezés megkezdésekor az volt a célunk, hogy a juhlegelő helyén létrehozzuk a környék egyik legnépszerűbb pihenőhelyét, mely tartalmas szórakozást és aktív kikapcsolódást biztosít egy család minden tagjának.
Az 1989-tól sikeresen működő halgazdaságunk garancia a friss és egészséges halakra, amelyeket bátran ajánlunk horgászatra, haltelepítésre horgászegyesületeknek, halkereskedőknek és nem utolsó sorban a Halascsárdánkban történő fogyasztásra is.
A horgászat szerelmesei a komplexum területén lévő, 7 horgásztóban próbálhatják ki szerencséjüket, tudásukat, hozzáértésüket. A tavak körbe térkövezettek, partjaikon esőbeállókkal, folyamatos telepítésekkel.
A horgászcentrum központjában található Halascsárda családias hangulattal várja a betérő vendégeket. Szakácsaink a főként általunk tenyésztett halakból készült ételkülönlegességekkel, a tradicionális magyar konyha kitűnőségeivel, valamit a reformkonyha remekeivel várja vendégeinket.
A horgásztavak mellett található a természetes, szűrt vizű fürdő tó, amely télen a korcsolyázók kedvence. Strandunk büszkesége az óriási méretű pezsgőfürdő, amelynek vize állandóan 37-38°C. Korszerű öltöző, tusolók, mosdók is rendelkezésre állnak, illetve hamarosan megnyílik szaunánk is.

A horgászat szerelmesei a komplexum területén lévő, 7 horgásztóban próbálhatják ki szerencséjüket, tudásukat, hozzáértésüket.
A nagy horgásztó 4,8 hektáron terül el, s benne vegyes telepítésű halfajok várják a pecásokat. Két csatornánk, egyenként 0,3 hektárosak, amelyekben főként keszegféléket, kárászokat, illetve néhány zsinórszaggató pontyot lehet fogni.
A ragadozók a 0,25 hektáros harcsázóban várnak arra, hogy horogra akadjanak.
Aki biztosan halat akar haza vinni, horgásszon a 45 hektáros termelő tavunkon.
A nagy halak kedvelői kipróbálhatják tudásunkat az extra tóban, ahol 5-20 kg közötti pontyot, amurt, valamint nagy testű dévéreket, kárászokat foghatnak. Ez a tó 1 hektáros.
Tavainkat folyamatosan telepítjük általunk tenyésztett halakkal.
Horgásztavaink térkövezett széles járdán járhatóak körbe, fából készült, új stégeinket használhatják a horgászok, eső vagy erős napsütés esetén behúzódhatnak a nádtetővel fedett, asztallal, padokkal felszerelt esőbeállóinkba.
Horgászboltunk kínálatát, árjegyzékét megtekintheti a HORGÁSZBOLT link alatt.
Bízunk benne, hogy képeink, visszajáró horgászaink beszámolója meghozza kedvét a horgászathoz és ellátogat hozzánk!

About Tavak.hu

Ez is érdekelheti

Tass – Pákász Horgásztanya

Név: Pákász Horgásztanya Cím: 6098 Tass, Balázs tanya 1 Elhelyezkedés, település: tassi Duna Típus: természetes …

Vélemény, hozzászólás?